Het einde van de wereld - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van rahsaan - WaarBenJij.nu Het einde van de wereld - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van rahsaan - WaarBenJij.nu

Het einde van de wereld

Blijf op de hoogte en volg

23 Maart 2007 | Brazilië, Brasilia

Carnavalfoto´s krijgen jullie thuis te zien, want deze knuppel krijgt ze niet geplaatst....

Hoe is het met jullie?

Laatste 3 weekjes waren op en top genieten....en waren gevuld met de meest snoezige strandplaatsjes van Brasil:

De beste buggytours vertrokken uit Natal, crossen door eindeloze zandvlaktes, over de branding, op drijvende vlotjes over riviertjes, laguna´s, surfen, overnachten in een omgebouwd kasteel, te midden van het uitgaansleven, waar minstens 50% aan het werk was en sextourisme hoogtij viert. Maar het was in dit hostel waar ik mn reismaten heb gevonden voor de rest van de kustlijn;

Pipa (surfersparadise), met de meest laid-back atmosphere ooit, waar de hele nacht raggae door de straten galmde, hostel waar iedere nacht emmers volgens geheim recept bereidde caipirinha caipifruta of wat dan ook verslonden werden,kleine aapjes de hele tijd het ontbijt van de tafel kwamen jatten, waar ik zelfs een avond met nederlandse meisjes in de keuken heb gestaan om voor hele hostel hutspot te stampen!! 144 zeeturteltjes geboren zien worden, heel schattig (loopt er af en toew eentje de verkeerde kant op, van de zee af) Helaas overleeft van dit nestje hooguit 1 uitverkorene om 30 jaar later naar exact de zelfde plek terug te keren om het zelfde proces in werking te zetten. Vele internationale voetbalcompetities op het strand waar je opgebrand en verbrand tussen de dolfijnen in de zee kon afkoelen.

Vervolgens met de bus naar Jericoacoara, met overstap naar 4x4 voertuig geschikt om nog 2 uur door de duinen het meest afgelegen plekje aan het einde van de wereld te bezoeken, het is 9 jaar geleden dat dit plaatsje verbaasd werd door de onbegrensde mogelijkheden van electriciteit, internet kan er zomaar een weekje afliggen, waar de meeste locals digitale camera´s op zichzelf richten. Tijdens onze eerste stranwandeling werden we vergezeld door een familie koeien, die de hele dag door het dorpje blijken te paraderen. De sun-set was een groot spectakel dat door iedereen werd gevierd op het topje van de duinen en afgesloten met capoeira op het strand. 2-daags forrofestival (soort samba) bezocht, de open-rots beklommen, slapen op strand, astrologie bij kampvuur!

Heel wat afgechilled, afscheid viel dan ook zwaar, nu is het tijd voor wat actie in de jungle der Amazonas, die ik vervolgens richting Colombia of Peru wil verlaten om daar pasen te vieren en hopelijk iemand te vinden die ook zo gek is op eieren zoeken....

• 23 Maart 2007 - 14:03

C:

party crime of niet dan raas!

• 23 Maart 2007 - 15:21

Maike:

Allemachtig prachtig Raas!! No worries over u dus. Hier alles ook fantastisch, de hele possie zit op de 8e de blokken. Wees maar niet al te jaloers.

kiss,
    maike

• 23 Maart 2007 - 17:43

Marlous:

Jeetje, dat klinkt echt super allemaal!!!
    Misschien kom ik je dan nog tegen in Peru, ga 13 april voor 30 dagen naar Peru, Bolivia en Chili (wel een georganiseerde reis dus zit vast aan schema) met een vriendinnetje.

Heel veel plezier nog!

Dikke kus Marlous

• 23 Maart 2007 - 17:48

Strik:

He fool, ziet er allemaal veel te ontspannen uit. Gelukkig gaat het binnenkort hier ook richting de lente geloof ik, dus kunnen we ook braziliaanse taferelen nadoen. Opening dakterras seizoen moet je helaas aan je voorbij laten gaan!

Veel plezier nog

• 23 Maart 2007 - 18:06

Roos:

raas, klinkt onwaarschijnlijk en ziet er geweldig uit. Geniet en tot over een paar maandjes!
    kus uit de us

• 23 Maart 2007 - 21:59

Christon:

He Rahsi,

Alles wel? Goed om je avonturen te horen!
    Wat geen lustrum? hahahaha
    Enjoy your time there...

Chriz

• 24 Maart 2007 - 11:52

Hollander:

Hee Rahsaan, goed om te zien dat je zo'n top tijd hebt daar! Maak er een mooi feestje van.

Groet

Hollander

• 24 Maart 2007 - 18:58

C:

raas, staat er al een meeting met mijn kid-siss op de planning? van haar hoor ik slechts vage plannen...

• 26 Maart 2007 - 09:10

Karin:

Hey!

Not that I understand much, but I do get that you're having a great time!! I am so jealous, wish we were still in South America. Hope to hear more from you soon!

Kram & puss
    Karin (Per says hi!)

• 28 Maart 2007 - 09:28

Sophie:

He Rashaan,
    Tering...wat heb jij het vervelend!!
    Super foto's!
    Veel plezier daar, maar geloof niet dat je dat al te gek veel moeite kost!!
    Liefs

• 08 April 2007 - 13:58

Sophie:

He Rahsaan...Tudeski, Mirjam en ik staan vanavond weer met z'n 3en achter de bar, Awakenings...kom je ook, haha!! Nou kan ik me voorstellen dat je lekker daar blijft, een beetje dan:)!!